Zadružni savez Vojvodine
+381 21 557 066 zsvoffice@gmail.com

četvrtak, 06 septembar 2018 13:21

Održan je sastanak između ministra Milana Krkobabića, pokrajinskog sekretara Vuka Radojevića i predsednika ZSV Radislava Jovanova

U Palati Srbije, u Kabinetu ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća, 06.09.2018. godine, održan je sastanak između ministra Milana Krkobabića, pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Vuka Radojevića, i predsednika Zadružnog saveza Vojvodine Radislava Jovanova. Sastanku su prisustvovali i sekretar Jelena Nestorov Bizonj, i saradnici iz kabineta ministra. Na sastanku se razgovaralo o merama republičke i pokrajinske Vlade usmerenim prema razvoju zadružnog sektora, sa ciljevima jačanja ekonomske pozicije poljoprivrednika i sprovođenja mera za ravnomerni regionalni razvoj i opstanak sela. Istaknuta je potreba za zajedničkim delovanje republičkih, pokrajinskih i lokalnih vlasti u partnerstvu sa zadružnim savezima, kako bi se kroz jačanje zadružnog sektora ostvarili višestruki ekonomski i socijalni efekti – i to naročito za zadruge i poljoprivrednike, ali i za ruralne sredine u kojima većina od njih posluje.
Ministar Milan Krkobabić i pokrajiski sekretar Vuk Radojeviće izjavili su da je ovaj sastanak potvrda jasne spremnosti i izražene volje da se na najbolji mogući način koordiniraju aktivnosti iz oblasti zadrugarstva, uz isticanje značaja zadružnog organizovanja za podsticanje razvoja poljoprivrede i sela.
Predsednik Zadružnog saveza Vojvodine Radisav Jovanov izjavio je da je u prethodne dve godine mnogo urađeno za zadrugarstvo, a naročito od strane ministra Milana Krkobabića, na republičkom nivou, i Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuka Radojevića, na pokrajinskom nivou, i to kako na planu promocije zemljoradničkog zadrugarstva, tako i kroz obezbeđivanje konkretnih mera podrške za zemljoradničke zadruge. Istakao je da se dosadašnja podrška zadružnom sektoru, vidi i kroz osnivanje sve većeg broja zadruga, a naročito specijalizovanih zadruga u oblasti voćarstva, pčelarstva i drugim oblastima proizvodnje. Izrazio je spremnost za uključivanje Zadružnog saveza Vojvodine u relalizaciji svih mera republičkih, pokrajinskih i lokalnih organa, čiji ciljevi su orijentisani na razvoj zadrugarstva, poljoprivrede i sela.