Zadružni savez Vojvodine
+381 21 557 066 zsvoffice@gmail.com

četvrtak, 18 jun 2020 17:49

Završena Prva letnja zadružna škola – Srpski Itebej 2020. godine

U velikoj sali Privredne komore Vojvodine privedena je kraju Prva letnja zadružna škola u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine. Predsednik Zadružnog saveza Vojvodine Radislav Jovanov je u uvodnom obraćanju izrazio zahvalnost svim učesnicima, profesorima i domaćinima, i naglasio kako je ova Letnja škola samo jedna u nizu edukacija namenjenih zadrugarima.

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević pozdravio je sve prisutne i istakao kako je dobra interakcija između Komore i Zadružnog saveza Vojvodine odličan stimulans za poljoprivredu i poljoprivredne proizvođače, te naglasio da Škola predstavlja svojevrstan vid unapređenja privrede u Vojvodini. Nandor Vereš, direktor zadruge „Agrosoj“ iz Neuzine ispred svih učesnika obratio se prisutnima i rekao kako nosi sjajne utiske sa Letnje škole, kao i da su polaznici zadovoljni jer će teorijska i praktična znanja sa Prve letnje zadružne škole moći da primene u svom daljem radu. Učesnici su u Komori imali prilike da čuju predavanje profesora dr Koviljka Lovreta, sa Ekonomskog fakulteta u Subotici. Celokupni događaj zaokružen je predavanjem Jelene Nestorov Bizonj, sekretarom Zadružnog saveza Vojvodine, koja je polaznicima približila aktuelnosti iz oblasti zadrugarstva.

Na samom kraju učesnicima su uručeni sertifikati o uspešno završenoj Prvoj letnjoj školi zadrugarstva koja pretenduje da postane tradicija.