Zadružni savez Vojvodine
+381 21 557 066 zsvoffice@gmail.com

utorak, 27 avgust 2019 10:46

Delegacija Zadružnog saveza Vojvodine na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu „AGRA“ u Gornjoj Radgoni

U Gornjoj Radgoni u Sloveniji, tradicionalno je održan Međunarodni poljoprivredni sajam „AGRA“ u periodu 24.-29.08.2019. godine. Delegacija Zadružnog saveza Vojvodine posetila je poljoprivredni sajam „AGRA“ u Gornjoj Radgoni, u Sloveniji, u periodu 27-28.08.2019. godine, po pozivu Zadružnog saveza Slovenije.
Predstavnici Zadružnog saveza Vojvodine tradicionalno prisustvuju ovom sajmu, po pozivu Zadružnog saveza Slovenije, pri čemu je ove godine, u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine, ovaj sajam posetila velika vojvođanska delegacija koju su činili predstavnici zadruga, Pokrajinske vlade, i to potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, dr Vuk Radojević, zatim, predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević, dikretori pokrajinskih fondova, univerzitetski profesori, kao i brojni agrarni novinari iz Vojvodine.
Predsednik Zadružnog saveza Vojvodine Radislav Jovanov, 27.08.2019. godine, učestvovao je na sastanku koji je na organizovan na štandu slovenačkog Ministarstva poljorivrede, šumarstva i hrane, a na kojem su učestvovali ispred vojvođanske delegacije i potpredsednik Pokrajinske vlade, Đorđe Milićević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, dr Vuk Radojević, i predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević. Ispred domaćina, na sastanku su učestvovali ministarka poljoprivrede, šumarstva i hrane dr Aleksandra Pivec sa saradnicima, i Peter Vrisk, predsednik Zadružnog saveza Slovenije.
Zatim je održan sastanak između potpredsednika Pokrajinske vlade, Đorđa Milićevića i ministra za privredni razvoj i tehnologiju Zdravka Počivalšeka, na kojem je takođe učestvovao i predsednik Zadružnog saveza Vojvodine Radislav Jovanov, kao i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, dr Vuk Radojević, i predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević.
Na sastancima je razgovarano o mogućnostima daljeg unapređenja saradnje koja će doprineti boljem povezivanju privrednika u Sloveniji i Vojvodini, uz naznaku da je spoljno-trgovinska razmena između Slovenije i Srbije, sa značajnim udelom Vojvodine, u stalnom porastu. Fokus u daljoj saradnji biće na agraru i prehrambenom proizvodima, jer je, kako je navedeno, saradnja u tom sektoru nedovoljna u odnosu na potencijal. Razvoj saradnje između zadružnih sektora Vojvodine i Slovenije, ocenjen je kao značajan potencijal za dalje unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede.