Zadružni savez Vojvodine
+381 21 557 066 zsvoffice@gmail.com

sreda, 26 februar 2020 10:33

Poseta ministra Milana Krkobabića ZZ "Mrkšićevi salaši"

Ministar Milan Krkobabić posetio je 25.2.2020. uspešnu zemljoradničku zadrugu "Mrkšićevi salaši" iz Srpskog Itebeja koja broji 21 člana, 307 kooperanata i čak 314 zaposlenih. U okviru zadruge je i pekara, klanica, restoran... Poseti su prisustvali i predstavnici Zadružnog saveza Vojvodine Radislav Jovanov, predsednik i Jelena Nestorov Bizonj, sekretar.
Ministar Krkobabić naglasio je da zadruge poput "Mrkšićevih salaša" vraćaju veru u opstanak na selu, te da su one okosnica života u manjim sredinama.
ZZ Mrkšićevim salašima 2019. godine dodeljena su sredstva za unapređenje prerađivačkih kapaciteta kroz projekat „500 zadruga u 500 sela“, a predsednik Zadružnog saveza Vojvodine Radislav Jovanov istakao je da je projekat dokaz da zahvaljujući samo jednom privrednom subjektu se može kvalitetno živeti u maloj sredini.
Domaćin posete i direktor zadruge "Mrkšićevi salaši" Vojislav Mrkšić rekao je najbolji pokazatelj uspešnog rada zadruge činjenica da mladi ostaju na selu, te da mladima trebaju radna mesta, a to se dodatno omogućava kroz dalje ulaganje i širenje delatnosti zadruge.