Zadružni savez Vojvodine
+381 21 557 066 zsvoffice@gmail.com

petak, 17 avgust 2018 11:16

Poseta ministra Milana Krkobabića Zemljoradničkoj zadruzi „Modoš“ Jaša Tomić

Zemljoradničku zadrugu „Modoš“ Jaša Tomić, dana 17.08.2018. godine posetio je Milan Krkobabić, ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i rad javnih preduzeća, sa saradnicima. Ispred Zadružnog saveza Vojvodine poseti su prisustvovali Radislav Jovanov, predsednik Saveza i Jelena Nestorov Bizonj, sekretar Saveza. Ispred zadruge, domaćin je bio Milan Žebeljan, direktor zemljoradničke zadruge, sa članovima organa upravljanja i saradnicima.
Zemljoradnička zadruga „Modoš“ iz prošlogodišnjeg konkursa u vezi Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja kroz bespovratna sredstava za zemljoradničke zadruge, dobila bespovratnu pomoć za nabavku mehanizacije, te je poseta zadruzi realizovana u cilju sagledavanja realizacije investicije i njene koristi za zadrugu i zadrugare.
Za zadrugu čija mehanizacija je u proseku stara 25 do 30 godina, nabavka nove mehanizacije iz bespovratnih sredstava je izuzetno kvalitetna pomoć, od koje će koristi imati i zadruga i mnogobrojni zadrugari i kooperanti.
Predsednik Saveza, Radislav Jovanov je istakao značaj Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja kroz podršku zadrugama, uz ocenu da je ova investicija realizovana na pravom mestu – u pograničnom, privredno nerazvijenom selu Jaša Tomić, gde je zadruga jedini privredni subjekt na koji se mogu osloniti poljoprivrednici, kao i mladi ljudi kojima je potreban bolji ambijent za ostanak na selu.