Zadružni savez Vojvodine
+381 21 557 066 zsvoffice@gmail.com

sreda, 12 april 2017 12:11

Program podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Republike Srbije kroz podršku zadrugarstvu

Na skupu pod nazivom: „Prolećno okupljanje zadrugara Srbije", održanom 11.04.2017. godine u Palati Srbija u Beogradu, predstavljen je: „Program podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Republike Srbije kroz učešće države u ekonomsko – finansijskim podsticajima za osnivanje novih zadruga i investicione projekte postojećih zadruga u 2017. godini, naročito u Nišavskom, Topličkom, Pirotskom, Jablaničkom i Pčinjskom okrugu“. Skup je organizovan od strane kabineta ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj i rad javnih preduzeća, Milana Krkobabića, koji je vodio skup i predstavio navedeni program.
Po pozivu, skupu su prisustvovali Radislav Jovanov, predsednik Zadružnog saveza Vojvodine, i Jelena Nestorov Bizonj, sekretar Saveza. Skupu su prisustvovali predstavnici Zadružnog saveza Srbije i regionalnih zadružnih saveza iz Srbije, predstavnici zadruga i predstavnici više opština i predstavnici medija.
Na skupu je najavljeno da će na osnovu predstavljenog programa biti objaljen konkurs za podsticaje za osnivanje novih i investicione projekte postojećih zadruga, čije objavljivanje se planira početkom maja meseca, i da će konkurs biti otvoren do oktobra tekuće godine. Maksimalan iznos podrške za osnivanje novih zadruga biće 6.250.000 dinara, a za postojeće zadruge 12.500.000 dinara.
Podrška će biti namenjena za zadruge i konkretne investicije u osnovna sredstva, a neće biti predviđena za zaostale obaveze, odnosno obaveze iz tekućeg poslovanja.