Zadružni savez Vojvodine
+381 21 557 066 zsvoffice@gmail.com

utorak, 05 decembar 2017 11:36

Dodeljena su bespovratna sredstva za četiri zadruge iz Vojvodine

Od strane Ministarstva bez portfelja zaduženog za lokalni ekonomski razvoj i rad javnih preduzeća, a po sprovedenom Konkursu za dodelu bespovratnih sredstava kroz učešće u ekonomsko-finansijskim podsticajima za osnivanje novih zadruga i investicione projekte postojećih zadruga u 2017. godini naročito u Nišavskom, Topličkom, Pirotskom, Jablaničkom i Pčinjskom upravnom okrugu, u toku 2017. godine dodeljena su sredstva za ukupno 22 zadruge, od kojih su 4 zadruge iz Vojvodine.
Za zadruge iz Vojvodine dodeljeno je ukupno 36.399.119 dinara bespovratnih sredstava za investicione namene, po projektima zadruga koje su izabrane od strane komisije Ministarstva , u čijem radu je kao jedan od članova učestvovao predsednik Saveza, Radislav Jovanov, prilikom izbora zadruga za dodelu sredstava iz Vojvodine.
Bespovratna sredstva su dodeljena za tri postojeće zadruge iz Vojvodine, i to za: ZZ „Agrodunav“ Karavukovo, ZZ „Modoš“ Jaša Tomić, ZZ „Voćar-Slankamen“ Novi Slankamen; i za jednu novoosnovanu zadrugu - PZ „Profortun“ Kisač, čija osnovna delatnost je voćarska proizvodnje.
Potpisivanje ugovora sa zadrugama iz Vojvodine i drugih delova Srbije organizovano je u Ministarstvu bez portfelja zaduženog za lokalni ekonomski razvoj i rad javnih preduzeća, 05.12.2017. godine. Ugovore su potpisali ispred svake od zadruga, direktor zadruge, ministar Milan Krkobabić i predsednik lokalne samouprave.