Zadružni savez Vojvodine
+381 21 557 066 zsvoffice@gmail.com

petak, 03 mart 2017 09:38

Regionalni sastanak zemljoradničkih zadruga u Somboru u organizaciji ZSV i DDOR

Zadružni savez Vojvodine i DDOR Novi Sad su i u 2017. godini nastavili višegodišnju saradnju u zajedničkoj organizaciji regionalnih sastanaka predstavnika zemljoradničkih zadruga i poljoprivrednika u Vojvodini. Nakon prvog skupa koji je održan u Novom Sadu, drugi regionalni sastanak predstavnika zemljoradničkih zadruga u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine i DDOR-a održan je 03.03.2017. godine u Somboru, na Dida Hornjakovom salašu.
Prisutnima su se uvodnim govorima obratili predstavnici organizatora sastanka, i to: Slobodan Stanojević, regionalni direktor DDOR-a, Maurizio Valla, izvršni direktor DDOR-a, Radislav Jovanov, predsednik Zadružnog saveza Vojvodine, i predstavnici Opštine Sombor.
Ispred Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, prisutnima se obratio Mladen Petković, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, pri čemu je predstavio set mera pokrajinske Vlade i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Zatim su prezentovani i programi rada i konkursi pokrajinskih fondova. i to: Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede i Garancijskog fonda AP Vojvodine.
Na sastanku je predstavljen kratak prikaz osiguranja poljoprivredne proizvodnje od strane DDOR-a, i održano je predavanje prof. dr Žarka Ilina, sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.
Regionalnom sastanku u Novom Sadu prisustvovalo je oko 100 predstavnika zemljoradničkih zadruga i poljoprivrednika.