Zadružni savez Vojvodine
+381 21 557 066 zsvoffice@gmail.com

četvrtak, 31 avgust 2017 11:23

Delegacija Zadružnog saveza Vojvodine na 55. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu „AGRA“ u Gornjoj Radgoni

Po pozivu Zadružnog saveza Slovenije, delegacija Zadružnog saveza Vojvodine posetila je 55. Međunarodni poljoprivredni sajam „AGRA“ u Gornjoj Radgoni, u Sloveniji, 30.08.2017. godine. Sajamska manifestacija „AGRA“ se održavala u periodu 26.-31.08.2017. godine.
Zadružni savez Slovenije je tradicionalno organizovao svečani skup povodom «Dana slovenačkih zadrugara», 30.08.2017. godine, gde su po pozivu prisustvovali predstavnici Zadružnog saveza Vojvodine, kao i predstavnici drugih zadružnih saveza iz regiona. Ovogodišnji „Dan slovenačkih zadrugara“ održavao se pod sloganom: „145 godina zadrugarstva u Sloveniji“.
Skupu povodom «Dana slovenačkih zadrugara», prisustvovao je veliki broj predstavnika zadruga, predstavnici državnih organa, i to: predsednik Vlade Republike Slovenije dr Miro Cerar, predsednik donjeg doma parlamenta Republike Slovenije Mirja Brevar, ministar za poljoprivredu, šumarstvo i hranu mr Dejan Židan, i drugi visoki zvaničnici, kao i predstavnici medija. Nakon uvodnih i pozdravnih govora, dodeljene su nagrade za doprinos zadrugarstvu zadrugarima i zemljoradničkim zadrugama.
Delegacija Zadružnog saveza Slovenije posetila je i štand Zadružnog saveza Slovenije na sajmu, gde su se u organizaciji Saveza predstavljale slovenačke zemljoradničke zadruge, kao i štandove „Deželne banke Slovenije“ i Poljoprivredne zadruge „Lenart“ , koja je jedna od najuspešnijih zadruga u Sloveniji.