Zadružni savez Vojvodine
+381 21 557 066 zsvoffice@gmail.com

sreda, 28 mart 2018 10:54

Održan je regionalni sastanak zemljoradničkih zadruga u organizaciji DDOR-a i Zadružnog saveza Vojvodine u Banatskom Karlovcu

Peti po redu regionalni sastanak u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine i DDOR-a održan je 28.03.2018. godine u Banatskom Karlovcu. Sastanku su prisustvovali predstavnici zemljoradničkih zadruga, poljoprivrednici i poslovni partneri Saveza i DDOR-a iz Južno -Banatskog okruga.
U uvodnim govorima učesnicima sastanka su se obratili predstavnici organizatora sastanka, i to: dr Maurizio Valla, član izvršnog odbora DDOR-a i Radislav Jovanov, predsednik Zadružnog saveza Vojvodine. U nastavku skupa izloženo je više prezentacija, među kojima su bile: prezentacija o osiguranju poljoprivredne proizvodnje, prezentacija ponude NIS-a, prezentacije Razvojnog fonda A.P. Vojvodine, Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede i Garancijskog fonda. Zapaženo predavanje na temu potrebe udruživanja u zadruge i osiguranja proizvodnje sa aspekta povrstarske proizvodnje je održao prof. dr Žarko Ilin, sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu. Održane su i kratke prezentacije poslovnih partnera Saveza i DDOR-a.
Regionalnom sastanku u Banatskom Karlovcu prisustvovalo je više od 100 predstavnika zemljoradničkih zadruga i poljoprivrednika i mediji.
Na sastanku su prisutnima kroz niz prezentacija pružene aktuelne informacije o različitim temama vezanim za poslovanje u poljoprivredi, sa naglaskom na podizanja svesti kod zadrugara i poljoprivrednika o značaju povećanja sigurnosti u poljoprivrednoj proizvodnji kroz osiguranje proizvodnje, kao i mogućnost obezbeđenja jeftinijih kreditnih ili bespovratniih sredstava za finansiranje proizvodnje i investicija.